Stajica Cam AMERICA ARCOGIOCHI

Stajica je psevdonim za varnost in igranje brez bušk in poškodb. Še posebej velja to za otroke, ki se ravno učijo stati in prvih korakov. V tem občutljivem času otroci potrebujejo predvsem veliko mehkega in oporo. Mehko mora biti vse na kar lahko padejo ali se udarijo, oporo pa rabijo, da se lahko učijo loviti ravnotežje med stanjem in med prvimi koraki po dveh nogah.

Stajica je v tem času res idealen prostor v katerem se lahko znajde otrok. Vse je podvrženo varnosti. Stranice se mehke na vseh mestih. Mreža pa mora biti tkana tako gosto, da otrok vanjo ne more poriniti prstkov. Edino mesto kamor se otrok lahko prime so namensko pripravljena oprijemala, ki otroku nudijo dovolj stabilnosti za prva stanja. Otrok se zelo kmalu nauči poprijeti za ta oprijemala in znova samostojno vstati po vsakem padcu.  Ker vedno pade na mehko to ni težava in kaj kmalu ga boste videli stati v stajici.

Do tu je prav vsaka stajica na tržišču OK. A »težava« se pojavi, ko otrok te veščine osvoji in mu iskanje ravnotežja ni več zabavno. Takrat so klasične stajice kar naenkrat premajhne. Zaradi varnostnih zahtev so mrežaste stranice napete navznoter, da ublažijo padec otroka, in zato je ponavadi tlorisna površina stajic ter s tem prostor v stajici bistveno manjši, kot so dimenzije same stajice. Zato se bo v manjših stajicah otrok zagotovo počutil utesnjenega in če mu dodate še kakšno igračko bo stajica v trenutku premajhna.

To pa vam ob strani stojijo stajice večjih dimenzij, kot je stajica Cam America Arcogiochi. Odprta meri kar 111 * 108 cm, kar posledično prinese ogromno prostora za igranje. Stajica ima že v osnovni ceni priloženo tudi veliko igralno podlago, ki jo lahko uporabljate izven stajice. V prvih nekaj mesecih boste tako lahko otroka varno pustili na tleh oziroma na nežni igralni podlogi z dvema lokoma iz katerih visijo igračke. Igračke, ki se gibljejo v zraku kar kličejo otroka, da bi se jih dotaknil. S tem se izboljšuje koordinacija rok in oči.

Kasneje podloga zagotovi mehkobo za vse tiste prej omenjene padce na ritko in potrebno mehkobo ob sedenju v stajici medtem, ko se bo otrok igral s svojim mehkimi igračkami. Stajica Cam America Arcogiochi je izdelana v Italiji in ustreza vsem varnostnim standardom, ki veljajo v EU. Vse materiali so izdelani iz nestrupenih materialov, ki tudi ne vsebujejo ftlatov. Zgornji del oblazinjenja je tudi odporen na žvečenje, zato vas ne bo skrbelo, če se bo malček naslonil in grizel zgornji rob stajice.

Ker je stajica tako velikih dimenzij je tudi zelo stabilna in bo primerna tudi za tiste najbolj žive otroke. Zagotavljamo vam, da je otrok nikakor ne bo mogel prevrniti in ogroziti sebe ali svojih bratcev ali sestric.

Stajico Cam America Arcogiochi po dostopni ceni lahko naročite v spletni otroški trgovini Bimbo.si.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.