Obutev veliko razkriva

Obutev seveda ne pokaže vsega, lahko pa razkrije človeka, ki je to obutev izbral. Skozi čevelj lahko o človeku izvemo zato, ker je malo ljudi, da izbere drugačen čevelj, da bi se prikazal v povsem drugačni luči. Kot vemo so dragi čevlji za ljudi, ki veliko služijo, starejša obutev, ampak dobro ohranjena, ljudem, ki skrbni, natančni in predvsem previdni. Barvna obutev tistim, ki so ekstrovertirani, praktična za ljudi, ki so prilagodljivi, gležnarje za asertivno osebnost, bolj umirjene ljudi. Obutev lahko nakaže še nešteto stvari pri vsakemu posamezniku, ki se včasih zelo dobro razkriva.

Obutev za vašega malčka je pomembna

Starši največkrat za svojega malčka kupijo obutev, ki ima debel podplat in visok čevelj do gležnjev, kar je na nek način pravilno. Če pa boste vprašali strokovnjake, pa vam bodo priporočali, da naj vaš malček čim več hodi bos, ker tako zaznava občutke na podplatih in tako se mu lahko mišice in kosti bolje razvijejo. Čeprav so včasih bili mnenja, da je potrebno svojega otroka čim prej navaditi na obutev in mu najti primerne čevlje. Ampak danes temu ni več tako, ker vsi priporočajo čim več hoje brez čevljev. Vsekakor lahko rešite težavo, če ne želite da vaš malček hodi s popolnoma boso nogo. Kupite mu nogavičke v katerih mu ne bo drselo in mu bo vseeno pomagalo, da bo imel čim več čutil tla pod nogami.

Veste kakšna je primerna pohodniška obutev za vas?

Če se radi odpravljate na pohode v naravo in želite, da vas nebi čevlji tiščali in vas na to bolele noge, potem morate k temu najti tudi primerno obutev za vašo nogo. Če čevlji za pohode niso pravi, je lahko vaša pohodniška izkušnja zelo boleča in vam lahko pokvari popolnoma vsak navdih za pohod. Ne poskušajte drugih obutev, ki niso vredne vaših bolečin. Raje odštejte nekoliko več denarja in kupite prave pohodniške čevlje, ki bodo ščitile vaše noge, da boste z njimi še lažje hodili in ne bo vam žal. Predno se odpravite v nakup, morate dobro premisliti, po kakšnem terenu boste opravljali pohodniške poti, kajti od tega je odvisno tudi kakšno obutev potrebujete. Najbolj pomembne sta tudi velikost, da vas ti ne bodo ožulili in tudi material čevlja, predvsem pa, da je čevelj udoben in vaša noga celo pot ne trpi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.