Naj bo naše zdravstveno zavarovanje urejeno pravi čas

Vse v povezavi z našim zdravjem je izjemnega pomena. Pri tem mislimo predvsem na urejeno zavarovanje, ki je ključnega pomena. Ravno zato je dobro, da smo povsem prepričani, da je res urejeno. Še posebej nas mora to zanimati, ko dopolnimo 26 let in tudi kasneje v življenju. Žal nekatere osebe začnejo šele urejati, ko je že prepozno. V današnjem času pa ne bi smeli imeti prav nobenih izgovorov, da na to nismo bili opozorjeni ali da nimamo možnosti priti do pravih informacij. Vse namreč lahko preverimo preko spleta, kjer so nam na razpolago prav vse informacije v povezavi s tem. Tudi če nam slučajno ni kaj jasno, obstajajo ustanove, ki so nam na razpolago ves čas, tako preko spleta kot tudi v živo ali preko telefonskega pogovora. Prilagodijo se naši situaciji ter nam povedo, kaj natančno moramo storiti za urejeno zdravstveno zavarovanje.

Kdaj je potrebno biti še posebej pozoren?

Če se nahajamo v življenjskem obdobju, ko smo se ravno zaposlili ali pa izgubili status ali pa pravkar dopolnili 26 let, potem je potrebno preveriti, ali imamo urejeno zdravstveno zavarovanje. Veliko oseb tega sploh ne ve. Potrebno je biti pozoren tako na obvezno kot tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Strokovnjaki nam svetujejo enostavno in tudi povsem brezplačno urejanje našega zdravstvenega zavarovanja. Svetujejo nam, da naj na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje preverimo, kakšno je naše stanje. Tovrstni zavod je namreč v sodelovanju z zavarovalnicami razvil aplikacijo, ki prav vsem uporabnikom omogoča, da lahko direktno preverijo podatke, ki so povezani z njihovo urejenostjo zdravstvenega zavarovanja. Preko te aplikacije lahko preverijo podatke o obveznem in tudi o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju. Urejenost zavarovanja lahko preverijo kadar koli, in sicer na spletni strani.

Urejeno zdravstveno zavarovanje, tako obvezno kot tudi dopolnilno, je ključ do naše varnosti v povezavi z zdravjem, zato moramo ves čas vedeti, kako je z našim.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.