Ledvice bolečine

Bolečine-v-križu-300x200Težave z ledvicami pestijo veliko ljudi, saj so ledvice organ, ki ga naše telo nujno potrebuje, zato morajo ves čas delovati. Po eni strani so tako zelo obremenjene, po drugi strani pa so tudi precej občutljive, saj jih lahko hitro prehladimo. Pri tem si je najbolje pomagati s preventivo ter za svoje ledvice poskrbeti s toplimi oblačili, izogibanjem prepihu ter pitjem dovolj velike količine tekočine, najbolje vode ali ne premočnega čaja. Obstajajo tudi posebni čaji za čiščenje ledvic oziroma takšni, ki pomagajo proti vnetju, a jih je treba piti v skladu z navodili in z njimi ne pretiravati.

Ker so boleče ledvice neprijetna nadloga, ki se lahko izraža le v obliki kratkih sunkov ali pa nenehne tope bolečine, je takšno težavo treba jemati resno. Marsikdo, ki ima težave z ledvicami, na začetku misli, da mu težave povzroča hrbet ali križ, zato na ledvice sploh ne pomisli. Bolečine so pogosto povezane s pogostejšim ali težavnim uriniranjem, vnetjem mehurja, pekočim občutkom pri izločanju in podobno.

Kako lajšati takšne težave? Če so težave hude, ne oklevajte z obiskom zdravnika, seveda pa si lahko pomagate tudi sami. Če v spletni iskalnik vpišete ledvice bolečine, boste našli kup nasvetov, med katerimi so najpogostejši topli obkladki in pitje čaja, ki vam lahko pomaga, zagotovo pa proti bolečinam oziroma bolj zdravim in manj obremenjenim ledvicam pomaga tudi kaj drugega. Če je človek sproščen in umirjen ter se zna pravilno soočati s stresom, potem ima tudi manj zdravstvenih težav. Ledvice pa tudi mehur in sečne poti namreč lahko najbolje zaščitimo s skrbjo za svoj imunski sistem, za tega pa lahko poskrbimo tako, da čim bolj zdravo živimo. To ne pomeni le zdrave prehrane in dovolj velike količine spanca, temveč tudi to, da se naučimo, kako reagirati na vsakdanje težke situacije in kako jih obvladovati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.