Last minute počitnice?

Potovanja niso nikoli poceni, zato se velja pred rezervacijo poti oziroma počitnic dobro pozanimati o vseh možnostih. Na voljo so ponudbe, kjer lahko pridemo do nižje cene zaradi nižje kakovosti, a običajno pri tem ni dobro preveč popuščati. Druga možnost je zgodnja rezervacija, torej pol leta ali celo še več pred potjo, kar ni vedno najbolje – mimogrede se lahko kaj zaplete in rezervacijo moramo odpovedati, pri tem pa izgubimo del vplačila. In potem so tu še last minute počitnice, ki ravno tako prinašajo prednosti in slabosti.

Kdaj in za koga so last minute počitnice?

Če vas zaradi prihranka zanimajo last minute počitnice, je dobro vedeti, kakšne so njihove “zahteve”. Te so vam lahko pisane na kožo, ali pač ne.

1. Odločitev za dopustovanje ali potovanje v zadnjem hipu je odlično za ljudi, ki zavoljo svojih obveznosti težko v naprej planirajo proste dni oziroma dopust. Zelo pogosto se zanje odločajo na primer podjetniki. Seveda to ne pomeni, da niso dobre za tiste, ki že mesece prej vedo, da jih v točno določenem terminu čaka kolektivni dopust!

2. Ste prilagodljivi glede počitniških destinacij? Dobro je, da nimate povsem začrtanega cilja. Najbolje si je izbrati cilj, ki je bolj splošen – na primer “nekaj ob morju”, “nekaj v Južni Ameriki”, “večje mesto s kulturno ponudbo” in podobno. Znotraj takšnega nekoliko bolj splošnega povpraševanja se brez težav najde nekaj izbire. Če si vse popolnoma začrtate, pa se lahko zgodi, da boste zgolj slabe volje. Če ste še bolj prilagodljivi in vam je vseeno, ali končate v Dominikanski republiki ali v Moskvi, pa še toliko bolje.

3. Preden vplačate ponudbo v zadnjem hipu, pa naj bo ta še tako poceni, se morate zavedati, da ni vsako potovanje za vsakogar. Skoraj zastonj ponudba na drugem koncu sveta vam ne bo v veselje, če na letalu težko zdržite več kot nekaj ur. Eksotične dežele so lahko problematične, če niste pred potjo poskrbeli za primerna cepljenja. Nekatere poceni dežele niso najbolj varne za pot z otroki … Ne razmišljajte torej zgolj o ceni – tudi pri odločitvi za last minute počitnice naj bo na prvem mestu zdrava pamet!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.