Konopljina semena pozitivno vplivajo na celotno telo

Konoplja je postala najbolj uporabljeno prehransko dopolnilo na svetu. Dokazani so pozitivni učinki na prebavo, uravnavanje telesne teže, stopnjo energije, uravnoteženost holesterola, zniževanje krvnega tlaka in nižanje sladkorja v krvi. Vpliva tudi na naše dobro počutje, imunski sistem, presnovo, delovanje jeter in na možganske funkcije. Vsestranskost in cenovna dostopnost sta dodatna dva razloga za čim prejšnje vsakodnevno uživanje.

Visoka vsebnost vitaminov, mineralov in zdravih maščob

Konopljina semena so ena najbolj zdravih in hranljivih živil na svetu. Vsebujejo veliko vitaminov, mineralov, beljakovin in zdravih nenasičenih maščob. Majhna semena v povprečju vsebujejo tudi do 37% beljakovin, 45 % maščob in okoli 12 % ogljikovih hidratov. Primerna so za vsakodnevno uporabo, saj nimajo nasičenih maščob ali velike vsebnosti škodljivih sladkorjev, ki redijo. Esencialne aminokisline in prebavljive beljakovine v semenih so izjemno pomembne za normalno delovanje našega telesa.

Primerna so tudi za športnike in vegane

Uporabljajo se tudi pri prehrani veganov, športnikov in ljudi, ki prakticirajo zdravi in BIO način življenja. Rastlina ne vsebuje škodljivih primesi, pesticidov ali snovi živalskega izvora. Naravni rastlinski proteini pripomorejo k oblikovanju mišic, vezavi vode za bolj poln videz mišic ter pri postopni izgubi odvečnih kilogramov. Rastlinske beljakovine ohranjajo prožnost mišic in obenem poskrbijo za normalno delovanje vseh notranjih organov brez prenaprezanja ali izčrpavanja zaradi intenzivne vadbe.

Vsakodnevna uporaba v praksi

Konopljina semena lahko uživamo kot samostojno jed, v obliki dodatkov jedem ali kot moko. Oluščena semena lahko prepražimo in dodamo v kosmiče, solate ali v maso za kruh. V testo jih malo vgnetemo, preostanek pa posujemo po vrhu. Ker je konoplja hitro prebavljiva, jo lahko uporabljamo tudi kot nadomestek klasične pšenične moke. Konopljina moka namreč vsebuje veliko več vlaknin od ostalih vrst moke. Za dodaten okus in aromo po oreščkih v testo za kruh dodamo tudi žlico konopljinega olja. Izdelki iz konoplje so na voljo tudi v obliki testenin in sladkarij, kot so bomboni, čokolade in torte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.