Kolesarske luči

Ljudje smo bitja, ki imamo dokaj razvit vid. Vendar pa, če ni dnevne ali umetne svetlobe in se znajdemo v temi, bo to postalo zelo težko in se zna zgoditi, da ne bomo videli ničesar. Zna biti tudi nevarno, sploh, če smo kje na cesti ali drugje, kjer nas lahko doleti tudi kakšna nesreča. Ne predstavljamo si, da avtomobili ne bi imeli luči, kajne? Enako pomembne pa so tudi kolesarske luči. Če smo kolesar in se s kolesom vozimo sploh po temi, si bomo morali zagotoviti delujoče luči. Zato, da se ne zaletimo v kakšno drevo, se spotaknemo ob vejo ali pa nas ne zbije avtomobil. Mogoče »povozimo« nekoga ali se zaletimo v kakšno žival. Nikoli se ne ve, zato je pomembno, da so luči na kolesu urejene.

Običajno če ko kupimo kolo, so luči nameščene, se pa zna zgoditi, da nam te tudi kdaj odpovedo. Navsezadnje vemo, da nič ni večno in gre za potrošen material, zato nas to ne bo niti malo presenetilo, če se nam zgodi. In si tako moramo kupiti nove. Kakšne bomo vzeli, je pa odvisno od kolesa in tudi od naših želja, ker nam proizvajalci že omogočajo različne oblike in svetlobo.

Kolesarske luči si lahko naročimo kar preko spleta, saj je nekaj ponudnikov tudi nam omogočilo to možnost in na svoji spletni strani nudijo različne luči. Če nismo prepričani, katera luč bo ustrezala nam, je najboljše, da jih pokličemo oziroma kako drugače kontaktiramo na podanih kontaktih.

Oči si ne moremo kupiti, si pa lahko kupimo svetlobo ali luč. In zato, da se nam ne pripeti nezgoda po nepotrebnem, ker je naše vidno polje kdaj pa kdaj omejeno, si priskrbimo luči. Ne glede na to, kje se znajdemo. Na kolesu, v avtomobilu, doma ali kjerkoli drugje. Varnost je na prvem mestu in usode ne smemo izzivati po nepotrebnem.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.