Izvedba in organizacija prireditev

Če na spletu poiščemo kakšno stran z napovedmi prireditev, jih bomo našli malo morje – od koncertov, proslav, predstav, raznih srečanj, poslovnih in vseh drugih dogodkov, ki se odvijajo vsak dan. Prav zaradi velike številčnosti dogodkov smo navajeni, da je organizacija prireditev izvedena skrbno in kakovostno, zato kot publika oziroma gosti postajamo na tem področju zelo zahtevni: vsakršen odstop od profesionalnih standardov nas zmoti.

To pa pomeni, da je za tistega, ki organizira prireditev, to velik zalogaj. Obiskovalce namreč lahko zmotijo malenkosti, ki bodo slabo vplivale na njihovo celotno izkušnjo obiska prireditve oziroma bodo zaradi teh nekih malenkosti imeli slab spomin na celotno prireditev, pa čeprav je bila ta sicer izvedena profesionalno. A recimo slab vtis na obiskovalce lahko naredi že kakšna manjša tehnična težava, zamuda pri začetku, slovnična napaka v vabilu, neprijaznost hostese in podobno, zato je pri načrtovanju prireditve treba misliti na vse to oziroma na vse dejavnike, ki so pomembni za njeno čim boljšo izvedbo.

Glede na to, za kakšno prireditev gre, je treba poiskati primeren prostor zanjo. Ni namreč vsak prostor primeren, pri tem pa je treba razmišljati tudi o različnih možnostih, ki jih ponuja, koliko obiskovalcev sprejme, koliko stolov je na voljo zanje, kako je z ozvočenjem in tehničnimi zmogljivosti, pa tudi, koliko je na voljo stranišč in parkirnih prostorov pred stavbo, saj to vpliva na dobro uporabniško izkušnjo.

Če bi želeli, da bi se obiskovalci prireditve še posebej dobro počutili na njej, lahko za to poskrbite tudi z manjšimi darilci, ki jim jih razdelite ob prihodu ali odhodu, promocijskim materialom, kot je recimo mapa ali kemični svinčnik z njihovim imenom, pa tudi s ponudbo brezplačne kave, sokov in drugih brezalkoholnih pijač ali degustacijo. Vse to izboljša počutje obiskovalcev in je enako, če ne še bolj pomembno od same vsebine prireditve, zato je pri organizaciji prireditev res treba misliti na vse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.