Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Ko slišimo, da gre za nekaj dopolnilnega, nam je jasno, da gre za storitev, ki dopolni drugo. Enako je z zavarovanjem, kajti poznamo obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Kot zavarovanec, kateri imamo urejeno obojno zavarovanje, torej obvezno in dopolnilno, bomo imeli tako krite popolnoma vse usluge v zdravstvu, seveda je morebiti kakšna izjema, pa vendar tiste nujne, potrebne in pomembne so nam krite. Če pa imamo zgolj obvezno zavarovanje in  nimamo urejenega dopolnilnega, se lahko zgodi, da za določeno storitev dobimo račun, kajti določene storitve krije prav dopolnilno zavarovanje. In, ker ne želimo tvegati visokih zneskov zdravljenja, ter smo nanje pripravljeni, kajti nikoli ne vemo, kje se nam kaj pripeti, si seveda uredimo obojno in tako breszkrbno koristimo vse zdravstvene usluge. Ne bo nam potrebno razmišljati o tem, kako neki bomo poravnali vse račune zdravljenja, ki so kot vemo zelo visoki.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je torej zavarovanje, katero sicer ni obvezno, je pa zelo dorbodošlo in se seveda razumljivo večina posameznikov odloči tudi zanj. Glede na to, da ne predstavlja resnično visokega stroška, ki je običajno mesečni, ne glede na to, ali smo v tem mesecu koristili zdravniške usluge ali ne, se odločimo tudi za to zavarovanje. Katerega sklenemo pri izbrani zavarovalnici. Dobro je preveriti ponudbo več teh oziroma se odločliti za zavarovalnico, katera nam lahko ponudi največ za premijo, katero jim mesečno nakažemo.

Zavarovanje je v določenih državah obvezno, medtem, ko v drugih zgolj zaželeno. V nekaterih je kombinirano, tako kot recimo pri nas. Zato rečemo obvezno in naknadno uredimo še dopolnilno. Pa vendar, zagotovo bi morali videti prednost obeh, katerih se običajno zavemo resnično šele ko gre kaj narobe in nam izstavijo račun, katerega kasneje poravna zavarovalnica.

Ne glede na to, kako pogosto obiskujemo zdravnike, je dobro, da se zavedamo prednosti v kolikor smo zavarovanec, kajti nikoli zares ne vemo, kdaj bomo potrebovali tovrstno storitev.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.