Darilo za otroke naših zaposlenih

Delam v podjetju, kjer je vsega skupaj zaposlenih 26 ljudi, večina jih ima otroke. Vsako leto jih podjetje v prazničnih dneh obdari, a ker so otroci različnih starosti, je kar težko najti darila, ki bi bila primerna za vse. Letos je direktor prav mene zadolžil, da poskrbim za darilo za otroke in odločila sem se za nekoliko drugačen pristop.

Doslej so se kot darilo za otroke večinoma kupovale igrače, saj je darila razdelil Božiček, ki smo ga najeli za to priložnost. Za večje otroke je bilo to malo neprimerno, zato sem si rekla, da bomo Božička tokrat črtali in poiskali bolj zanimivo darilo za otroke, ki bo res nekaj posebnega. Od nekdaj sem bila navdušena nad tem, da se kot darilo za otroke ne uporablja materialnih stvari, temveč se poklanja doživetja – in to bi bilo odlično tudi za službeno obdaritev.

Da bi našla najboljše darilo za otroke sem kar nekaj ur prebila na spletu in brskala za različnimi zanimivimi ponudbami. Tisto, kar bi bilo gotovo všeč večjim otrokom (karting, soba pobega itd.), gotovo ne bi bilo primerno za mlajše. In darilo za otroke, ki bi razveselilo najmlajše, ni bilo prav primerno za velike. Nazadnje sem razmišljala o dveh možnostih: skupnem kopanju in obisku plezalnega centra.

Kopanje je vsekakor odlično darilo za otroke, vendar pa žal ni nekaj novega in posebnega, tako sem se raje odločila za plezanje. Prepričana sem, da bodo otroci uživali, ko se bodo lahko preizkusili v športnem plezanju – starejši na veliki steni, mlajši na mali steni, za čisto najmlajše pa so ponudili zabavne gibalne urice. Ko sem svojo idejo za darilo za otroke predstavila direktorju, je bil navdušen – sva se pa dogovorila, da se vsakemu otroku vseeno pripravi še simboličen majhen paketek, ki ga bo lahko odnesel tudi domov. Nenazadnje je treba pod drevesce vedno položiti vsaj kaj majhnega, da se otrokom še bolj zasvetijo oči.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.