Arganovo olje

Ali poznate drevo življenja (tako se mu reče, zaradi pozitivnih učinkov na človeško telo) in iz katerega se proizvaja arganovo olje (www.bioforma.si/arganovo-olje)? Torej, drevo argan, ki je danes zelo dobro znano in priljubljeno, tako v kozmetične kot tudi zdravstvene namene.

Zanimivo je, da gre za drevo, ki ima dolgo življenjsko dobo in, da četudi umre, lahko znova oživi in znova rodi sadeže, ki so tako pomembni za človeško življenje. Najdemo ga v Maroku. Seveda nam ni potrebno oditi v Maroko, da bi dobili proizvode ali olje argana, če so nam danes vsi na voljo tudi pri nas v bolje založenih spletnih ali fizičnih trgovinah z zdravo prehrano.

Če naštejemo zgolj nekaj pozitivnih učinkovin arganovega olja, se bomo najprej spomnili na lep in zdrav videz. Namreč, to zelo pripomore k negi zrele ali suhe kože. S svojimi aktivnimi a vendar nežnimi sestavinami prodre globoko skozi kožo in se zdravljenje te prične od znotraj in celovito. Velikokrat se olje uporablja tudi za masažo, sproščanje in ima odličen pomirjevalni učinek. Tako nas ne bo presenetilo, če nam bodo prav s tem oljem postregli v masažnem salonu. Odlično je tudi za nego kože in nohtov. Zdravi nohti so tudi znak zdravja. In hkrati je tudi pravšnje za nego las, saj so ti sijočega in zdravega videza. Seveda pa ga lahko vnašamo tudi v prehrano (če je v tej obliki) in tako pričnemo s pozitivnimi učinki znotraj telesa, saj ima vpliv na marsikateri organ v človeškem telesu.

Ugotavljamo, zakaj ima arganovo olje takšno moč in zakaj je dandanes zelo priljubljeno. Ne glede na to, kakšne so naše težave ali želimo preprečiti določena stanja, morebiti jih lahko prav z arganovim oljem, ki je kot nalašč za odličen videz in hkrati tudi pomeni zdravje znotraj telesa. Tako malo je potrebno, da smo na naraven način poskrbeli za lep, prijeten in sijoč videz ter hkrati tudi vplivali na telo v celoti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.