Adwords oglaševanje ali optimizacija strani?

Vsak podjetnik, ki si želi, da bi bila njegova spletna stran čimbolj prepoznavna, se je v nekem trenutku že spraševal, katera metoda promoviranja spletne strani je najboljša in kako izboljšati njeno prepoznavnost. Metod za to obstaja več, med najbolj priljubljenimi pa so danes promoviranje na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, adword oglaševanje ali optimizacija strani, ki sta se v preteklosti izkazali za najbolj učinkoviti in ju strokovnjaki priporočajo vsem, ki imajo na voljo dovolj financ. Vsaka od njiju ima namreč svoje prednosti. Adword oglaševanje pomeni oglaševanje vaše spletne strani na priljubljenih iskalnikih, kot je Google ali na spletnih strani, ki omogočajo prikazovanje takšnih oglasov. Prednost tega oglaševanja je možnost plačila na klik ali na prikaz, kar pomeni, da nekdo vpiše ključne besede povezane z vašo storitvijo, se mu prikaže vaš oglas.

Gre za ciljno usmerjene oglase, ki jih je priporočljivo zaupati nekomu, ki se z adword oglaševanjem ukvarja in bo znal z nizkim stroškom doseči visok dobiček. Da boste lažje presodili ali je za vašo spletno stran boljše adword oglaševanje ali optimizacija strani, je dobro poznati prednosti, ki jih ima optimizacija. Ta je sestavljena iz dveh delov: optimizacije na spletni strani in optimizacije izven spletne strani, obe pa sta zelo pomembni, saj vplivata na uvrstitev na iskalnikih. Če bo spletna stran dobro prilagojena iskalnikom, jo bodo potencialni kupci hitro našli, zaradi zanimive in ažurne vsebine pa se bodo na njo tudi vračali.

Rezultati so ponavadi vidni po enem ali dveh mesecih, saj se vaša spletna stran v iskalniku prikaže le kadar nekdo vpiše ključne besede povezane z vašo storitvijo. Za najboljši učinek je vsekakor najboljša kombinacija adwords oglaševanja in optimizacije strani. Prvi način je kljub hitrim rezultatom namreč učinkovit le na kratek rok, a za podjetje pomeni večji strošek od optimizacije strani, ki je dolgoročna rešitev. Ne glede na to, za katero metodo promoviranje spletne strani se boste odločili, je zelo pomembno, da izberete izvajalca, ki vam bo znal svetovati in dostaviti rezultate, ki ste jih želeli.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.